Εγγραφές παιδιών στην Α’ τάξη

Επιλεγμένα

Τη σχολική χρονιά 2022-2023 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως και 31-12-2016. Οι αιτήσεις εγγραφών θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2022. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. (προαιρετικό, αλλά βοηθάει αν το προσκομίσετε)

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια του/της μαθητή/τριας.

γ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

Δείτε αν θέλετε το χάρτη που αποτυπώνει τα γεωγραφικά όρια για εγγραφές για το σχολείο μας, αλλά και τα υπόλοιπα δημοτικά της Καλαμάτας.

 

 

Διαγωνισμός ανακύκλωσης μπαταριών

Το σχολείο μας συμμετέχει φέτος σε έναν διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών της ΑΦΗΣ.
https://www.afis-kinigoi.gr/
Ο 1ος νικητής από κάθε κατηγορία θα κερδίσει: Ένα rubber floor για το προαύλιο (80 τ.μ. ανά νικητή)
Ο 2ος νικητής από κάθε κατηγορία θα κερδίσει:
Εξοπλισμό για Διαμόρφωση Αίθουσας Εκδηλώσεων αξίας 800€ (laptop, προβολή οθόνης κλπ.)
Οι 5 πρώτοι κάθε κατηγορίας θα κερδίσουν:
Μπλουζάκι Ενθάρρυνσης Ανακύκλωσης για όλους τους μαθητές.
Ας βοηθήσουμε όλοι στη συγκέντρωση μπαταριών ώστε να είμαστε στους νικητές του διαγωνισμού, με ή χωρίς έπαθλο!

Επίσκεψη του κύριου Λαζαρίδη στο σχολείο μας

Ο κος Γιώργος Λαζαρίδης, αθλητής τένις με αμαξίδιο, επισκέφτηκε το σχολείο μας κι έδωσε μαθήματα “ζωής” στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Μίλησε για το ατύχημά του, τις συμμετοχές του σε αγώνες, Παραολυμπιακούς, Τουρνουά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τον Μαραθώνιο της Αθήνας που ήταν η μοναδική συμμετοχή με αμαξίδιο το 2015, τις διακρίσεις του, τις δυσκολίες της καθημερινότητας, την προσβασιμότητα, τις διεκδικήσεις για τη βελτίωση της ζωής των ΑΜΕΑ. Τα παιδιά τον βομβάρδισαν με ερωτήσεις και θαύμασαν το μεγαλείο της ψυχής και της δύναμής του.

Ένα μεγάλο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!” για την τιμή που μας έκανε να μας επισκεφτεί κι ένα δυνατό “ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ” για όσα έχει πετύχει. Μακάρι τα μηνύματά του: “Κάνε το μειονέκτημα πλεονέκτημα” και “Να ξεπερνάς τα όριά σου” να φωτίζουν τον δρόμο και των μαθητών μας. Στον κο Γιώργο Λαζαρίδη που “κοιτάζει τη ζωή στα μάτια από νέο ύψος”, ευχόμαστε: “ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!”
 

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Αγιασμός

Ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στον αύλειο χώρο του σχολείου από αντιπροσώπους των μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων-κηδεμόνων. Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει στις 8.20 πμ και η αποχώρηση στις 9.30 πμ. Ερχόμενοι οι μαθητές θα φορούν υφασμάτινη ή μιας χρήσης μάσκα, θα επιδεικνύουν το αποτέλεσμα του self test για COVID-19 το οποίο θα έχουν πραγματοποιήσει 24 ώρες πριν την προσέλευσή τους και θα πηγαίνουν στις τάξεις τους εκτός της Α τάξης που θα παραμείνει στο προαύλιο. Σε όλους τους χώρους του σχολείου (εσωτερικούς και εξωτερικούς) θα πρέπει να γίνεται από όλους χρήση μάσκας για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού COVID-19. Καλή Σχολική Χρονιά!

“Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα”

Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ2΄τάξης του σχολείου μας τραγουδούν για τα δικαιώματα του παιδιού.

Τη φετινή σχολική χρονιά 2020- 2021 συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα", το οποίο υλοποιείται από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας. Το τραγούδι γράφτηκε στα πλαίσια αυτού του προγράμματος.

Τη μουσική έγραψε ο Παναγιώτης Σταθέας.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Κουφαλάκο για την ηχογράφηση.

Μπορείτε να πατήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο και να ακούσετε το τραγούδι τους. https://youtu.be/k8j-kWLJ6v4

Αυτοδιαγνωστικός έλεγχος για Covid-19

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,
Εν όψει της επαναλειτουργίας των δια ζώσης μαθημάτων από τη Δευτέρα 10.05.2021 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Συνεχίζεται η εφαρμογή όλων των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, όπως:
  – η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  – τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
  – η χρήση αντισηπτικών,
  – οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
  – οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,
  – τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής κ.ά.

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου προστίθεται, στα ήδη ισχύοντα, άλλο ένα σημαντικό, προληπτικό μέτρο, η διενέργεια αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (ΤΕΣΤ) για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό. Το τέστ είναι υποχρεωτικό.

Το τεστ θα το προμηθευτείτε από τα φαρμακεία με τον αριθμό ΑΜΚΑ του παιδιού σας πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα. Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορονοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορείτε να παραλάβετε και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας. Όταν πραγματοποιήσετε το self-test, θα δηλώσετε το αποτέλεσμα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχεστε με τους κωδικούς taxisnet (ή με κωδικους e-banking των συνεργαζόμενων τραπεζών), καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ.

Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους. Για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός στην είσοδο της αυλής οι μαθητές θα επιδεικνύουν την κάρτα τους στον εκπαιδευτικό που έχουν μάθημα την πρώτη ώρα της Δευτέρας στην τάξη τους και θα τη φέρουν μαζί τους μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου. Χωρίς την επίδειξη της κάρτας αυτής δε θα μπορούν να προσέρχονται στα μαθήματα.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή μπορείτε να γράφετε μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος. Προσοχή πρέπει υποχρεωτικά να συμπεριλάβουμε και τον κωδικό του test.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, θα το αναγράφετε στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί ο/η μαθητής/τρια σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapidtest. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/τριες θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο.

Αν υπάρξουν νεότερες οδηγίες ή διευκρινήσεις θα σας ενημερώσουμε.

Σχολική κάρτα για COVID-19

Εάν είστε γονέας/κηδεμόνας μαθητή μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη Σχολική κάρτα για COVID-19:

Μπορείτε εναλλακτικά να τυπώσετε, να συμπληρώσετε και να υπογράψετε μόνοι σας το έγγραφο εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΥΑ

«Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22»

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος του ΥΠΑΙΘ.

β. Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. 

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Μπορεί να προσκομιστεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας.

Οι αιτήσεις εγγραφής  υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στο σχολείο που ανήκουν οι μαθητές/τριες σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας. Δείτε το σχετικό χάρτη με τα όρια του σχολείου μας.

Προβλήματα στις τηλεδιασκέψεις και συμβουλές

Κακή ποιότητα και διακοπές στον ήχο, προβλήματα διαμοιρασμού οθόνης και κολλήματα στον υπολογιστή, είναι θέματα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Τα περισσότερα από αυτά έχουν να κάνουν με την ποιότητα της σύνδεσης στο ίντερνετ, τις ρυθμίσεις του εξοπλισμού και τα προβλήματα της ίδιας της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων.

α) Χρησιμοποιήστε ενσύρματη σύνδεση με το router και όχι Wifi

Αν δε γίνεται να χρησιμοποιήσετε καλώδιο δικτύου αλλάξτε κανάλι στις ρυθμίσεις του router για το Wifi. Αν υπάρχουν πολλά ασύρματα δίκτυα στην περιοχή σας, ενδεχομένως να έχετε πρόβλημα παρεμβολών στο δικό σας. Στόχος είναι να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο αυτές οι παρεμβολές, επιλέγοντας ένα διαφορετικό κανάλι. Θα χρειαστεί να μπορείτε να επέμβετε στις ρυθμίσεις του router ή να απευθυνθείτε σε τεχνική υποστήριξη.

β) Μεταθέστε τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού σας.

Θα επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της τηλεδιάσκεψης το αυτόματο κατέβασμα των ενημερώσεων που μπορεί να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια. Φροντίστε στις ρυθμίσεις των ενημερώσεων να κάνετε διακοπή για την ώρα της τηλεδιάσκεψης.

γ) Περιορισμός στη χρήση του Διαδικτύου από τα μέλη της οικογένειας που δεν πραγματοποιούν τηλεδιάσκεψη.

Πιθανότατα κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας εκείνη την ώρα να σερφάρει στο διαδίκτυο. Ενώ η περιήγηση στις ιστοσελίδες δεν απαιτεί μεγάλο όγκο δεδομένων, εκεί που θα έχετε θέμα είναι αν κάποιος είναι στο Youtube, Netflix, Skype ή κάποια άλλη υπηρεσία που κατεβάζει βίντεο, προγράμματα κτλ. Ζητήστε από την οικογένειά σας να μη μπαίνουν σε αυτές τις υπηρεσίες, όσο διαρκεί η τηλεδιάσκεψη.

Σε γραμμές με μικρή ταχύτητα ενδεχομένως να έχετε πρόβλημα όταν 2 χρήστες χρησιμοποιούν πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης. Ενδεικτικά το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έχει ενημερώσει τις σχολικές μονάδες ότι μια γραμμή ADSL 24 Mbps μπορεί να υποστηρίξει έναν χρήστη μέσω τηλεδιάσκεψης Webex. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο ανέβασμα (upload) δεδομένων, αφού η ονομαστική ταχύτητα είναι 1 Mbps και η πραγματική κυμαίνεται ακόμα πιο χαμηλά, κοντά στα 0,7-0,8 Mbps. Αν μπει δεύτερος χρήστης, ενδεχομένως να έχετε θέματα ποιότητας και διακοπές.

ε) Μετρήστε την ταχύτητα της γραμμής σας μέσω της σελίδας https://www.speedtest.net ή κάποιας αντίστοιχης

Η μέτρηση πρέπει να γίνει ενσύρματα πάνω στο router σας για να είναι αξιόπιστη. Αν υπάρχει πολύ μεγάλη απόκλιση από την ονομαστική ταχύτητα του συμβολαίου σας επικοινωνήστε με τον πάροχό σας.