Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας στο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας

Σε λίγο καιρό οι μαθητές της Στ΄τάξης θα αποχαιρετήσουν το γνώριμο και αγαπημένο σχολικό περιβάλλον, που τους φιλοξένησε στοργικά για πολλά χρόνια και θα μεταβούν σ΄ένα νέο αλλά άγνωστο σχολικό περιβάλλον, το Γυμνάσιο. Η αλλαγή αυτή είναι πολύ σημαντική, γιατί συμβαίνει ταυτόχρονα με τη μετάβασή τους από την παιδική κι ανέμελη ηλικία στην εφηβική. Ήδη με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των δύο τμημάτων έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την ομαλή μετάβαση των μαθητών στην νέα εκπαιδευτική βαθμίδα και πραγματικότητα, με υποστήριξη στο γνωστικό και συναισθηματικό τομέα και θετική αντιμετώπιση κάθε αρνητικού συναισθήματος (άγχους, φόβου για το άγνωστο κ.ά.), ώστε οι μαθητές να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι για το νέο τους ρόλο.

Για να γίνει πιο οικείος ο χώρος του νέου σχολείου, να λυθούν απορίες και να ξεπεραστούν όποιες ανασφάλειες υπάρχουν, οι μαθητές της Στ΄ τάξης αποφάσισαν να επισκεφθούν σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και να γνωρίσουν από κοντά ένα σχολείο πρότυπο, το Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας. Τους μαθητές μας και τις δασκάλες τους Ζαφειροπούλου Βασιλεία(Στ1΄) και Παπαμιχαλοπούλου Ιωάννα(Στ2΄) υποδέχθηκε εγκάρδια ο Δ/ντής κ. Ιωάννης Καρακατσιάνης και ομάδα καθηγητών του Σχολείου, από τους οποίους ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα και τη διαδικασία για την φοίτησή τους στο συγκεκριμένο σχολείο. Έπειτα οι μαθητές της Α΄τάξης ανέλαβαν την ξενάγησή τους σε όλους τους σχολικούς χώρους: τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια Φυσικής-Χημείας-Βιολογίας, Τεχνολογίας και Η/Υ, το εργαστήριο «Οδύσσεια» και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Επιπρόσθετα έλαβαν αρκετές πληροφορίες για το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα μαθημάτων, τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς, το ωράριο λειτουργίας του σχολείου, τις εκπαιδευτικές δράσεις, τους εκπαιδευτικούς ομίλους, τις διδακτικές επισκέψεις, τις συμμετοχές σε διαγωνισμούς και τις διακρίσεις των μαθητών/τριών του σχολείου. Τέλος κάνοντας χρήση του αθλητικού χώρου του σχολείου έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια όπως ποδόσφαιρο και βόλεϊ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι στο σχολείο και αρκετοί από αυτούς δήλωσαν πως επιθυμούν να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας ευχαριστούν θερμά το Δ/ντή, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Α΄τάξης του Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας για την όμορφη φιλοξενία, την ξενάγηση και τις υπέροχες στιγμές που πέρασαν μαζί.

1

Εικόνα 1 από 3